Traveller! This is Phnom Penh Siem Reap bus number three!
Please get on the bus!
We are leaving now!

mindezt 20 perccel a tervezett indulas utan es 20 perccel a tenyleges indulas elott, mikrofonba, jo hangosan. a capitol sarkan. egy sima sarok, ket utca alkotja. innen probalnak meg egyszerre hat buszt inditani. valamiert nem sikerul nekik.

Elmentem Phnom Penhbe, szombaton jutott eszembe, hogy ezt akartam mar a mult heten, pont elertem az utolso buszt. viszont nem vittem utlevelet es emiatt nem engedtek be a kedvenc szallodaba, a Luckyba. hat korbesetalok a kornyeken, van parszaz guesthouse arrafele. a negyedikben: csokolom szoba van? van. utlevelem nincs. na es? jo. akkor megnezhetem a szobat? es akkor elindul a csavo elottem a lepcson felfele, egyik kezeben kulcs, masikban valami spray, jo, hat a hangya az meg ok. szoval lepcson fel, folyoso vegen jobbra, ajto kinyit es fel percig sprezik befele narancsillatot. aztan elrohan, a lepcsorol meg visszanez, es eltunik. en meg allok az illatban, nem ertem. lent megprobalom elmagyarazni, hogy ez hulyeseg, ilyet nem csinalunk, mert nem tesz jot a vendegeknek. hiaba persze.

ezutan mar nem is volt ertelme a varosban maradni, de aztan maradtam megis es nem csinaltam semmit. ja de. elmentem a Wat Phnomhoz, ahol megtalaltam az elefantot, ket khmer lanyt probaltak lefenykepezni vele, ugy, hogy fogjak az ormanyat, de a megfelelo pillanatban az elefant elkezdett trombitalni es a lanyok sikitva menekultek. megprobaltak megegyszer, de az elefant pontosan erezte, hogy mikor kell fujtatni megint. viszont legalabb 100 ember nevette ki a ket lanyt. vidam delutan volt, na.

de mar regen irtam, a Benedek csalad jol szorakozik a kavezomban, minek meseljek, itt van a mikulas is meg a telapo is, M capava alakul epp, hat zajlik szepen minden ahogy kell.

en voltam hongkongban, lassan mar egy honapja, nyertunk a loversenyen a batyammal, nem is keveset, belepostul visszanyertunk mindent a vegere, de nem a Go Happy Lucky nevu loval, amit kicsit sajnaltam. ettunk sushit es steaket, ittunk vorosbort, bevasaroltunk szepen, aztan visszajottem kamboba. ahol kovetkezett egy fotofesztival,francia szervezes, kaoszbrigad, jo es rossz kiallitasok es vetitesek, sok sok gyerek, tuzes papirballonokat eregettunk veluk, amik elvittek minden gondunkat a picsaba, szalltak az egen egymas utan, uj csillagok, szep volt nagyon. aztan nyilt egy kiallitas az egyik legotcsillagosabb szallodaban, az o gyerekeik meg a mi gyerekeink kepeivel. ott lognak meg most is, a foldre festettek fel a kepalairasokat, de a megnyiton felboritott borospoharak elaztattak a feliratokat, ujrafestettuk oket kesobb. valaki ram is rugott egy poharnyi bort mert epp a foldon ulve fenykepeztem, kibaszott boldog voltam. aztan jott a zaroeste, a legotcsillagosabb helyen kezdodott a fotoarveressel, amirol mar meseltem, kozben csak pezsgot lehetett inni, es ez meg csak a kezdet volt. kozben hordtak korbe a kacsas kenyereket meg a raklevest meg a lazachabos tekercset. haha. es aztan a folytatas egy masik helyen, ahol kiderult, hogy a szokokut futheto es hogy sokszaz vizzel teli lufi az vicces dolog. ott mar csak bort ihattam. na.

ja es volt kozben meg egy water festival is, sok hajo probal nem elsullyedni a siem reap folyon, hosszu csonakok, husz evezos, vagy mi ez, talan inkabb kaparjak a vizet a felkeszuletlenebb csapatok, parban versenyeznek harom napig. es az egesz megye ott all, ul, eszik, alszik a folyoparton, ekkora dzsuvat es ennyi vidam arcot meg soha nem is lattam. elsetaltunk a celtol a rajtig, a palya meg van nehezitve egy alacsony hiddal, a hatul allva evezok megviccelesere. a rajtnal epp keszulodott ket hajo, az egyiken nyugati arcok is ultek, nezem, az nem a Will, akit ismerunk a varosbol, de o az, elindulnak, megfordulunk, mennenk tovabb, de egyre tobben nevetnek korulottunk nagyon es amikor visszanezunk, azt latjuk, hogy a Willek hajoja nem latszik ki a vizbol, csak az emberek derektol felfele, de meg probalnak evezni. hat tenyleg kurva vicces volt hogy ilyen gyorsan sullyedtek el. a versenyt meg nehezitettek a vizben uszkalo gyerekek is, akik a bedobalt ures muanyagpalackokat probaltak kihalaszni a vizbol. recycling boys.

most meg ize. nehez. nem is gondoltam, hogy ilyen lesz, meg hogy nem azert ami lesz, hanem azert, ami nem lesz. na.

Comments are closed.